Select Page

3. Podgorica Film Festival – najava

3. Podgorica Film Festival – najava

Treći “Podgorica Film Festival” je festival dugometražnog i kratkog igranog koji će se održati u periodu od 5. do 9. decembra u KIC-u Budo Tomović, u Velikoj sali i Dodestu.

Festival predstavlja recentne naslove regionalne i svjetske kinematografije, u programskoj saradnji sa Evropskom Filmskom Akademijom, kao i “Eye On Films” platformom.

Na ovom linku možete posjetiti FB stranicu Podgorica Film Festivala.

Program je koncipiran tako da se publici pružaju dnevne i večernje projekcije u različitim programskim segmentima, i prisustvo otvorenim predavanjima i radionicama koje Festival organizuje. U ovogodišnjem programu biće prikazano 26 filmova, od kojih su većina crnogorske premijere, a kojih nema na redovnom bioskopskom repertoaru.

Na ovom linku možete posjetiti FB event 3. Podgorica Film Festivala.

Festival je dobitnik EFFE label-a (Europe for Festivals, Festivals for Europe) za 2017-2018. godinu. EFFE platforma je dio angažmana Evropske Festivalske Asocijacije u misiji razvoja evropske kulturne politike. EFFE label se dodjeljuje festivalima zbog umjetničke posvećenosti, uključivanja u lokalne zajednice i evropski i globalni kontekst.

Repertoar

Na ovom linku možete vidjeli i preuzeti cjelokupni repertoar Podgorica Film Festivala.


Organizator Festivala je NVO Podgorica film festival, u saradnji sa Crnogorskom kinotekom. Ovogodišnji festival su podržali Ministarstvo kulture Crne Gore, Filmski centar Crne Gore, Sekretarijat za kulturu i sport i Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

ULAZ NA SVE PROJEKCIJE JE BESPLATAN.

About The Author

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *