Select Page

U junu stiže “Džada Film Fest 2017”!

U junu stiže “Džada Film Fest 2017”!

Jedva čekamo novu Džadu 2017! 🙂

Džada Film Fest 2017, kako je puno ime festivala, održaće se, treći put zaredom, u periodu od 5. do 11. juna na ulicama Podgorice. Tema ovogodišnje Džade je sedam kinematografija, koje će biti prikazane u sedam dana na različitim gradskim lokacijama. Kinematografije koje će se predstaviti na ovogodišnjoj Džadi su Hrvatska, Njemačka, Velika Britanija, Španija, Francuska, SAD i Italija.

Na press konferenciji koja je održana 18. maja detaljno je najavljen program ovogodišnjeg festivala, kao i šta nas na ulicama Podgorice očekuje osim samih projekcija.

Nina Lončar iz kompanije Link Creative Studio (organizator Džada Film Fest-a), rekla je:

“Ovogodišnji Džada Film Fest  ima bogatiji sadržaj, te će tokom sedam dana, osim filmskih projekcija, u okviru pratećeg programa predstaviti znamenitosti, muzika i ples iz svih zemalja. Prateći program počinje od 19 časova, a osmišljen je uz aktivnu podršku mladih i već afirmisanih crnogorskih umjetnika. Obzirom na to što bioskop sam po sebi predstavlja najpopularniju i najmasovniju trajuću subkulturu, koja je mnogo više od prikazivanja i gledanja filma, mjesto je okupljanja, upoznavanja različitih kategorija ljudi posebno mladih, upravo je to razlog što treću godinu zaredom nastavljamo naše “susrete po džadama” Podgorice.

Zato vjerujemo da će građani Podgorice i ostalih gradova Crne Gore i ove godine ” izaći na Džadu”.”

BG1_9231

Drago Đeković, gradski menadžer Podgorice, na press konferenciji je rekao sledeće:

“Prepoznajući značaj Džada Film Fest-a, koji predstavlja jedan od najznačajnijih projekata ne samo za građane Podgorice, već za cjelokupnu kulturnu javnost Crne Gore, grad Podgorica i ove godine podržava Džada Film Fest.

Saradnja javnih preduzeća Sekretarijata za  komunalne poslove i saobraćaj, Komunalne usluge, Čistoća, Zelenilo, Vodovod i kanalizacija, sa organizatorom Džada Film Fest-a – Link Creative Studio i ove godine je, na obostrano zadovoljstvo, na visoko profesionalnom i kvalitetnom nivou.

Glavni grad će i ubuduće imati sluha za Džada Film Fest, ali i sve one događaje koji na sadržajan i kvalitetan  način promovišu ne samo kulturu, već i grad Podgoricu i državu Crnu Goru.”


Sanja Vojinović, savjetnica za kulturu u Sekretarijatu za kulturu i sport Glavnog grada, takođe se obratila crnogorskoj javnosti povodom ovogodišnje Džade:

“Smatrajući Džada Film Fest značajnim događajem za kulturu Podgorice, Glavni grad je i ove godine podržao realizaciju festivala. Džada Film Fest je dio programa Podgoričkog ljeta. To je festival koji je od početka do sada napredovao, učvrstio organizacionu strukturu. Koncepcija Džade u skladu je sa smjernicama kulturnog razvoja grada jer se tokom festivalskih dana prezentuju visoki dometi filmskog stvaralaštva, afirmišu različite gradske lokacije kao mjesta prepoznatljiva po kulturnim događajima.”

BG1_9237-Pano

Generalni sponzor Džada Film Festa 2017 biće kompanija Telemach. U ime generalnog sponzora obratila se Marijana Marković iz Telemach-a:

’’Veliko nam je zadovoljstvo što imamo priliku da po drugi put podržimo ovu manifestaciju od kulturnog i društvenog značaja.  

Kao što znate Telemach nudi najbolji TV i filmski sadržaj koji su prepoznatljiva vrijednost naše ponude. Svim ljubiteljima filma želimo lijep početak ljeta i da uživaju u gledanju filmova pod vedrim nebom.’’

Džada Film Fest 2017 održava se u saradnji sa Crnogorskom kinotekom, a podržali su ga  kompanija Telemach koja je generalni sponzor, kao i pokrovitelji Glavni grad Podgorica, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, Ministarstvo kulture Crne Gore, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Francuski institut, brojni prijatelji i mediji koji su ponovo prepoznali  značaj ovog kulturnog događaja.


U NASTAVKU MOŽETE PROUČITI I PROGRAM DŽADA FILM FEST-A 2017:


05.06. PONEDJELJAK, ul. Svetozara Markovića, HRVATSKA

PROGRAM:

19: 00 DJ Fame

20:30 Svečano otvaranje

21:00 Klapa “Alata” i klapa “Assa Voce”

FILM

“Kako je počeo rat na mom otoku” (1996)

REDITELJ: Vinko Brešan

ULOGE: Ljubomir Kerekeš, Goran Navojec


06.06. Utorak, ul. Moskovska, NJEMAČKA

PROGRAM:

19: 00 DJ Fame

19:00 – 21:00 Berlin Wall – Graffiti Artwork

FILM

“Životi drugih” (2006)

REDITELJ: Florian Henckel von Donnersmarck

ULOGE: Ulrich Muhe, Sebastian Koch


07.06. Srijeda, ul. 27. Marta, Zabjelo, VELIKA BRITANIJA

PROGRAM:

19: 00 DJ Shar

20:30 “Nighthawk” live at Džada Film Fest

FILM

“Trainspotting” (1996)

REDITELJ: Danny Boyle

ULOGE: Ewan McGregor, Ewen Bremner


08.06. Četvrtak, Bul. Veljka Vlahovića, Stari Aerodrom, ŠPANIJA

PROGRAM:

19: 00 DJ Shar

20:30 Plesna škola Sonrisa – flamenco uz autorsku muziku by Darko Nikčević i Srđa Bulatović

FILM

“Kika” (1993)

REDITELJ: Pedro Almodovar

ULOGE: Veronica Forque, Victoria Abril


09.06. Petak, Ćelebić plato, City kvart, FRANCUSKA

PROGRAM:

19: 00 DJ Mil

20:30 Live nastup Tijana i Miroslav Ilić uz podršku plesne školeTango i tačka

FILM

“Čudesna sudbina Amelije Pulen” (2001)

REDITELJ: Jean-Pierre Jeunet

ULOGE: Audrey Tauto


10.06. Subota, ul. Velimira Terzića, Blok 5, USA

PROGRAM:

19: 00 DJ Mil

20:30 Live nastup Enes Tahirović jazz session

FILM

“Noć na zemlji” (1991)

REDITELJ: Jim Jarmusch

ULOGE: Winona Ryder, Roberto Benigni


11.06. Nedjelja, Trg Nezavisnosti, ITALIJA

PROGRAM:

19: 00 DJ Fame

20:30 Dodjela glavne nagrade konkursa “TELEMACH BUBBLES”

21:00 Svečano zatvaranje

FILM

“Amarcord” (1973)

REDITELJ: Federico Fellini

ULOGE: Bruno Zanin, Magali Noel


Vidimo se na Džadi! 🙂

About The Author

Osim (očigledno) filmova i serija, jako volim i pratim sve vezano za marketing (pogotovo digitalni, kojim se i bavim), globalne političke trendove i fudbal. Od nedavno se bavim i tangom kao DJ i plesač. Osim na Kokice.me, moje "umotvorine" na razne teme možete pronaći i na Digitalizuj.me. :)

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *