Select Page

Festival evropskog filma – online do 18. juna!

Festival evropskog filma – online do 18. juna!

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar svake godine tradicionalno organizuju Evropski filmski festival. Ove godine, u skladu sa situacijom, prvi put organizuju online verziju festivala od 18. maja do 18. juna, tokom kojeg će gledaocima biti dostpuno 18 filmova evropske produkcije. Svi koji su zainteresovani za praćenje ovog festivala i gledanje filmova, za učešće se mogu prijaviti na ovom linku, nakon čega će dobiti pristup platformi na kojoj ponuđene filmove mogu gledati besplatno.

„Ovaj festival se već tradicionalno prikazuje svake godine u različitim crnogorskim gradovima. Ove godine, nažalost, evropski filmovi neće obići Crnu Goru, ali zato će svima biti dostupni online. Filmovi su različitih žanrova, najnovije evropske produkcije i podržani su od strane evropskih fondova. Prikazani su na uglednim evropskim i svjetskim festivalima, a mnogi su i dobitnici prestižnih filmskih nagrada. Zato pozivam našu publiku da nam se i ove godine pridruži, na malo drugačiji način. Sigurna sam da ljubitelji filmova u našem repertoaru mogu pronaći ono što ih zanima“, saopštila je Ana Popović, PR i event menadžer u EU info centru.

Na repertoaru prvog online Evropskog filmsKog festivala su slovenačka drama „Posljedice“, austrijski dokumentarni film „Homo Sapiens“ , drama „Korak iza Serafima“ iz Rumunije, britanski film „Rej I Liz“, holandski dokumentarac „Stranac u raju“, hrvatska drama-komedija „Ustav Republike Hrvatske“, sa Nebojšom Glogovcem u glavnoj ulozi, kao i finski dokumentarni film „Veerin čarobni život“ , komedija rađena u koprodukciji Kipra i Njemačke „Krijumčareći Hendriksa“, češki film „Zimske muve“, dokumentarni film „Neriješeni slučaj Hamaršeld“ i italijanska porodična komedija „Moj brat juri dinosauruse“.

Detaljnije o svim ponuđenim filmovima možete saznati na sledećem linku.

Poseban segment festivala čini osam kratkometražnih filmova o klimatskim promjenama.

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar prošle godine organizovali su jubilarni peti Evropski filmski festival, u osam crnogorskih gradova: Podgorici, Ulcinju, Kotoru, Petrovcu, Bijelom Polju, Nikšiću, Petnjici i Mojkovcu. Tokom dva mjeseca trajanja, festival je posjetilo oko 1 700 ljudi.

Podsjetnik: Prijavu za besplatno učešće na online verziji Evropskog filmskog festivala možete obaviti klikom na sledeći link.

About The Author

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *