Select Page

Filmski ciklus u Budvi – “Uvod u film”

Filmski ciklus u Budvi – “Uvod u film”

U budvanskom bioskopu “Cadmus Cineplex”, 9. aprila počinje vrlo interesantni filmski ciklus pod nazivom “Uvod u film”. Naime, svakog ponedjeljka u aprilu i maju, kao i u septembru i oktobru 2018. godine, od 18:00h, u budvanskom bioskopu biće prikazivana neka od najvećih ostvarenja u istoriji kinematografije. Ulaz na sve projekcije biće besplatan (kao i kokice i sokovi), a prije početka filmova, predavanja o istim će držati dr. Predrag Zenović sa različitim gostima.

Iako je ulaz besplatan, imajte u vidu da je potrebno da se za prisustvo prijavite slanjem mejla na: marketing@cadmuscineplex.com ili putem telefona na: +382 68 017240.

Osnovna namjera ovog projekta Cadmus Cineplexa je da mladima u posebnoj atmosferi i na filmskom platnu prikažu 16 sjajnih filmova, i da ih, uz pomoć zanimljivih i interaktivnih predavanja dr. Predraga Zenovića, zainteresuju za filmsku umjetnost. A kad kažem “sjajni filmovi”, zaista to i mislim. Na repertoaru budvanskog Cadmus Cineplexa svakog ponedjeljka u aprilu, maju, septembru i oktobru biće sledeći filmovi:

“Duel” (Steven Spielberg – 1971), “Le Samourai” (Jean-Pierre Melville – 1967), “Rashomon” (Akira Kurosawa – 1950), “Repulsion” (Roman Polanski – 1965), “The Searchers” (John Ford – 1956), “The Virgin Spring” (Ingmar Bergman – 1960), “Dressed to kill” (Brian de Palma – 1980), “Straw Dogs” (Sam Peckinpah – 1971), “The Third Man” (Carol Reed – 1949), “The Conformist” (Bernardo Bertolucci – 1970), “The French Connection” (William Friedkin – 1971), “East of Eden” (Elia Kazan – 1955), “Rebel Without a Cause” (Nicholas Ray – 1955), “Touch of Evil” (Orson Welles – 1958), “Umberto D.” (Vittoria de Sica – 1952), “Under the Volcano” (John Houston – 1984)

Filmski ciklus “Uvod u film” organizuje se u saradnji Cadmus Cineplexa i Crnogorske kinoteke, koja je omogućila sve ove divne projekcije. 🙂 Medijski pokrovitelj je RTV Budva.

Predavač

Dr. Predrag Zenović

Doktor Predrag Zenović je završio Fakultet političkih nauka u Beogradu sa ocjenom 10, magistrirao je i doktorirao na najprestižnijem fakultetu političkih nauka u Rimu kao stipendista EU, a nastavio je školovanje nakon doktorskih studija sa namjerom postdoktorskog doškolavanja. Trenutno radi na  Univerzitetu “Donja Gorica” kao predavač docent. Predsjednik je Savjeta Gradske bibilioteke u Budvi.

About The Author

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *