Select Page

Jedini lik iz Game of Thrones koji je sjajnom glumom uspio da se izbavi od sigurne smrti

Jedini lik iz Game of Thrones koji je sjajnom glumom uspio da se izbavi od sigurne smrti

Kreatori serije “Igra prestola” Dejvid Beniof i D.B. Vajs obično nemaju nikakvih zadrški kada treba da ubiju nekog od likova iz ove popularne serije, ma koliko oni omiljeni bili. Ipak, kako su ispričali u jednoj od diskusija koju su vodili u sklopu ovogodišnjeg SXSW festivala (Ostin, Teksas), jednom im se desilo da ih je glumac svojim sjajnim performansom ubijedio da odustanu od njegove smrti koja je bila planirana u scenariju.

Radi se o 3. sezoni “Igre prestola”, u čijem su scenariju Beniof i Vajs (u saradnji sa Džordž R.R. Martinom) zapisali da će lik po imenu Loki (iz pratnje Ramzija Boltona), najbolji “lovac na glave” među vojskom Boltona i ujedno čovjek koji je uhvatio Džejmija Lanistera i otkinuo mu ruku, biti ubijen.

Lokija je "proslavila" scena u kojoj Džejmiju Lanisteru kida desnu ruku (u kojoj drži mač)

Lokija je “proslavila” scena u kojoj Džejmiju Lanisteru kida desnu ruku (u kojoj drži mač)

Naime, kad se Džejmi “izvukao” i kad je krenuo natrag u Kraljevu Luku (King's Landing), saznao je da je Loki njegovu dotadašnju saputnicu, Lejdi Brijen, bacio u rupu sa medvedom, gdje je naoružana samo drvenim mačem, trebala da se bori sa ovom zvijeri za goli život. Nakon što se vratio da je spasi, Džejmi je, po scenariju, Lokija trebao da ubije tako što bi ga bacio u rupu sa medvedom.

“Čekala ga je sigurna smrt u 3. sezoni, ali je Noa Tejlor (glumac koji glumi Lokija) bio jednostavno “previše dobar” u svojoj ulozi, pa smo odlučili da ga sačuvamo”, ispričao je D.B. Vajs na SXSW-u.

Lokijev lik se ponovo pojavio i u 4. sezoni, koja je za njega ipak na kraju bila fatalna. 🙂 Njega je, kao što možete vidjeti na videu ispod, ubio Hodor, tačnije Bren Stark koji je svojim “warg” sposobnostima ušao u um svog “tjelohranitelja”, i zapečatio sudbinu lika kome je Noa Tejlor svojim glumačkim sposobnostima produžio život.

Ova situacija je zaista upečatljiva jer je “Igra prestola” postala prepoznatljiva upravo po svojoj nemilosrdnosti i okrutnosti prema likovima koji su i mnogo kompleksniji i prepoznatljiviji od Lokija.

Izvor: BUSINESS INSIDER

About The Author

Osim (očigledno) filmova i serija, jako volim i pratim sve vezano za marketing (pogotovo digitalni, kojim se i bavim), globalne političke trendove i fudbal. Od nedavno se bavim i tangom kao DJ i plesač. Osim na Kokice.me, moje "umotvorine" na razne teme možete pronaći i na Digitalizuj.me. :)

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *